Termék

Levendula illóolaj

A francia levendula (Lavandula angusifolia) illóolaja. Melyet Káván 3,5 hektáron vegyszermentes technológiával termelve és az elsődleges feldolgozás során gőzdesztillációval kinyerve a frissen betakarított virágzatból a családi gazdaságunk állít elő és hoz forgalomba.

Felhasználása:

Mivel a levendula illóolaja nagyon erős fertőtlenítő hatású, ezért érdemes valamilyen módon hígítani (alkohol, vagy olaj) esetleg más illóolajjal keverve felhasználni.

Antibakteriális, görcsoldó, gyulladáscsökkentő nyugtató, keringésjavító, immunrendszer erősítő, fájdalomcsillapító és gombaölő hatású. Értékét a benne levő linalil-acetát tartalma fejezi ki.

A népgyógyászatban fejfájás esetén borogatásra, aromaterápiára, párologtatva használják, valamint a hajhullás megelőzésére.

A modern fitoterápiában reumás bántalmak elleni fürdők, bedörzsölőszerek és masszázsolaj készítésére használják.
Migrénes fejgörcsök enyhítésére bedörzsölőként, melankólia, depresszió csökkentésére fürdővíz adalékként, krémként alkalmazzák. Gyorsítja a nehezen gyógyuló sebek javulását. Enyhíti az ekcémát, a gombás fertőzéseket, csökkenti a hajhullást, megszünteti a lábgombát.
Nyugtatja a gyulladt, megégett bőrt.
Orrnyeregbe masszírozva és inhalálva is enyhíti a szénanátha tüneteit, Segíti a gyorsabb felépülést nátha és influenza esetén, homlokba dörzsölve.

10 ml 1000 Ft

Még szintén kedvelheted...